Close
Expeditor*
Email*
Cod antispam*
(Tastati codul de mai jos)

Veridia Med - Bucuresti Veridia Med - Bucuresti
*2662 Tarif normal în orice reţea mobilă 021 302 9434
Program call center8-20 Luni - Vineri
8.30-13 Sâmbătă

Înscriere newsletter

Nume:

Prenume:

E-mail:

Sunt de acord să primesc informaţii de la Veridia.

Contul meu PacienţiParteneri
  1. Toxoplasma Ac IgG Av...

Toxoplasma Ac IgG Avidity

1 Octombrie 2017

Toxoplasma este un parazit ce poate infecta atat omul cat si unele specii de animale. Pisica (si in general felinele) reprezinta principalul focar de infectie cu Toxoplasma, fiind gazda in care parazitul se dezvolta sexual si apoi fiind eliminat prin materii fecale in forma numita oochist. Aceasta forma rezista timp foarte indelungat in mediul inconjurator (chiar si luni de zile).
Infectia omului cu Toxoplasma se poate produce:
- Prin consum de carne insuficient preparata termic
- Prin ingestia de oochisti (maini si/sau alimente contaminate)
- Prin placenta (de la mama la fat)


Infectia cu Toxoplasma la gravida este responsabila de afectarea grava a sistemului nervos central la fat si/sau de afectari grave oculare.


De aceea depistarea infectiei cu Toxoplasma la gravide este considerata a fi foarte importanta in cadrul analizelor medicale de laborator recomandate, preferabil inainte de a ramane insarcinata, dar si in primul trimestru de sarcina.Analizele recomandate pentru a s pune diagnosticul infectiei cu Toxoplasma sunt:
Anticorpi IgM si IgG (in cadrul grupului de analize numit TORCH); daca IgM sunt negativi si IgG sunt negativi, se exclude infectia; daca IgM sunt negativi si IgG sunt pozitvi, infectia este veche, fara a se putea preciza insa cat de veche.
Aviditatea (Ac IgG Avidity) - in situatia unui rezultat IgM pozitivi
Aviditatea diferentiaza o infectie recenta de una mai veche cu Toxoplasma, pentru a evalua sau a exclude pericolul infectiei mamei asupra fatului.


O valoare crescuta a aviditatii arata ca infectia cu Toxoplasma este mai veche. Daca aviditatea a fost efectuala in primul trimestru de sarcina si rezultatul este unul crescut, practic ajuta la excluderea infectiei dobandite in timpul sarcinii. In consecinta, pericolul ca fatul sa fie afectat din cauza parazitului este extrem de mic.


O valoare scazuta a aviditatii sugereaza ca infectia cu Toxoplasma a fost recenta; in acest caz medicul obstetrician va recomanda metode suplimentare de confirmare (PCR).
Toate aceste analize se lucreaza prin metode performante in laboratorul Veridia, gasiti detalii aici.


 


 

021 302 9434
Strada Matei Basarab 45, Bucharest 30671, Romania
Termeni si condițiiConfidențialitateCopyright © 2018 Veridia. Toate drepturile rezervate.
SEO monitor